Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
11. KIDS FEST
 

Program:

3.12. četvrtak 17:00 h
ZMAJEVA KUGLA: BITKA BOGOVA
(animirani, titlovan)

4.12. petak 17:15 h
MUMINI NA RIVIJERI
(animirani, sinhronizovan)

6.12. nedelja 11:00 h
PRDOPRAH DOKTORA PROKTORA
(igrani, sinhronizovan)

8.12. utorak 17:15 h
KNjIGA ČINI
(igrani, titlovan)

9.12. sreda 17:15 h
KASPER I EMA NA SAFARIJU

10.12. četvrtak 17:15 h
KAPETAN SABLjOZUBI
(igrani, titlovan)

11.12. petak 17:15 h
JEDAN ŽIVOT
(dokumentarni, sinhronizovan)

13.12. nedelja 11:00 h
HOKUS POKUS ALFI ATKINS
(animirani, sinhronizovan)

16.12. sreda 17:15 h
GRUDVICA
(igrani, titlovan)

17.12. četvrtak 17:15 h
BAMZI I GRAD LOPOVA
(animirani, sinhronizovan)ZMAJEVA KUGLA: BITKA BOGOVA
(animirani, titlovan)
Originalni naziv: „Dragon Ball Z: Battle of Gods“
Režija: Masahiro Hosoda
Zemlja porekla: Japan
Trajanje: 85 minuta
Preporučeni uzrast: 7+

      Z-borci moraju da se suprotstave Lordu Birusu, Bogu destrukcije, međutim samo Bog može da se bori protiv Boga. Nažalost, niko od Z-boraca nije Bog, pa su sve njihove „obične“ moći uzaludne. Stoga, moraju da se udruže i stvore Super Saijanskog Boga. Epska borba može da počne! Da li će naši omiljeni borci uspeti da unište snažnog Birusa?
      Ova animirana akcija je 18. deo franšize Zmajeva kugla i donosi brojna uzbuđenja poznatih likova Gokua, Vegete i ostalih.MUMINI NA RIVIJERI
(animirani, sinhronizovan)
Originalni naziv: „Muumit Rivieralla“
Režija: Xavier Picard, Hanna Hemilä
Zemlja porekla: Finska
Trajanje: 80 minuta
Preporučeni uzrast: 6+

      Mumini žive bezbrižno u kućici u dolini, okruženi brojnim prijateljima. Nakon putovanja kroz oluju na otvorenom moru, porodica stiže na Rivijeru, gde će njihovo jedinstvo biti stavljeno na probu.
      Simpatična porodica Mumini je nastala po knjizi i stripovima finske ilustratorke Tove Janson. Film je za sve uzraste, obrađuje univerzalne teme kao što je pronalaženje radosti u malim stvarima u životu, porodici i kako je lepo biti optimista.PRDOPRAH DOKTORA PROKTORA
(igrani, sinhronizovan)
Originalni naziv:
Dovtors Proktors Prompepulver
Režija: Arild Fröhlich
Zemlja porekla: Norveška
Trajanje: 85 minuta
Preporučeni uzrast: 4+

      U fokusu filma je nejaki dečak Mrva sa vatrenocrvenom kosom. Nakon što se useli jednog sunčanog dana u Topovsku ulicu i sretne Lisu i gotovo ludog profesora, počinje divna avantura! Film se bavi nevaljalim blizancima, dugačkim pudinzima od karamele i još dužim anakondama.
      Ne propustite filmsku priču o dečacima koji uz pomoć prdopraha i ekscentričnog doktora Proktora lete čak u svemir! Film je snimljen na osnovu istoimenog romana Džoa Nezboa iz 2007. godine.KNjIGA ČINI
(igrani, titlovan)
Originalni naziv: „Le grimoire d’Arkandias“
Režija: Alexandre Castagnetti, Julien Simonet
Zemlja porekla: Francuska
Trajanje: 92 minuta
Preporučeni uzrast: 6+

      Sve izgleda normalno u malom francuskom selu Ronenval. Dečak Teo u školi nema mnogo prijatelja, obožava da čita knjige i stripove. U biblioteci pronalazi knjigu čini, uz pomoć koje može da napravi magični prsten i spasi mamu lažnih optužbi. U avanturi mu se pridružuju prijateljice Bonav i Laura. Kada ostane „zaglavljen“ u stanju nevidljivosti, pojavljuje se misteriozni stranac pod imenom Arkandijas.
      Arkandijasa igra popularni francuski komičar Kristijan Klavijer, koji je domaćoj publici poznat po ulozi u kultnom filmu „Posetioci“.KASPER I EMA NA SAFARIJU
(igrani, sinhronizovan)
Originalni naziv: „Karsten og Petra på safari“
Režija: Arne Lindtner Næss
Zemlja porekla: Norveška
Trajanje: 83 minuta
Preporučeni uzrast: 5+

      Uzbudljive avanture Kaspera i Eme se nastavljaju. Ovog puta idu u Afriku gde upoznaju šarenoliki svet životinja. Kada u njihov rezervat stigne mladunče lava koje odbija da jede, oni se sa svojim dekom upuštaju u misiju spašavanja mame lavice kako bi oraspoložili lavića. Na ovom putu upoznaće se sa brojnim egzotičnim životinjama, ali i drugim kulturama koje žive u tim predelima.
      Kasper i Ema su stvoreni davne 1992. godine od strane pisaca Tora Age Bringsverda i Ane G. Holt. Od tada je snimljeno nekoliko filmova i televizijskih serija.KAPETAN SABLjOZUBI
(igrani, titlovan)
Originalni naziv: „Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama“
Režija: John Andreas Andersen
Zemlja porekla: Norveška
Trajanje: 96 minuta
Preporučeni uzrast: 6+

      U uzbudljivoj piratskoj priči, dečak Pinki neumorno traga za istinom o svom nestalom ocu. Mališan učestvuje u avanturi, koja ga vodi preko velikog okeana sa piratima koji žele da pronađu egzotičnu zemlju Lama Ramu. U zemlji čudesa, Pinkijev život će se promeniti iz korena i on će konačno dobiti odgovor na pitanje ko mu je otac.
      „Kapetan Sabljozubi“ predstavlja jedan od najskupljih ikada snimljenih dečijih ostvarenja u Norveškoj.JEDAN ŽIVOT
(dokumentarni, sinhronizovan)
Originalni naziv: „One Life“
Režija: Majkl Ganton, Marta Holms
Zemlja porekla: Velika Britanija
Trajanje: 85 minuta
Preporučeni uzrast: 5+

      Preko pet miliona godina Zemlja je evoluirala u neverovatno bogatstvo i različitost koje nas okružuje. „Jedan život“ je proslava najmaštovitijih i brilijantnih priča o opstanku u životinjskom carstvu. Priča nas vodi kroz pun ciklus života. „Jedan život“ otkriva da – bilo da imamo krila, peraja, dva ili osam para nogu postoji neverovatna priča koja nas spaja.
      Svojom pričom „Jedan život“ razgaliće svačija srca. Prelepe sekvence i napredna tehnologija snimanja učinile su da „Jedan život“ bude nešto što do sada nije viđeno na velikom platnu.


HOKUS POKUS ALFI ATKINS
(animirani, sinhronizovan)
Originalni naziv: „Hokus Pokus Albert Aberg“
Režija: Torill Kove
Zemlja porekla: Norveška
Trajanje: 72 minuta
Preporučeni uzrast: 4+

      Alfi Atkins je krenuo u školu i njegova najveća želja je da dobije psa za rođendan. Ipak, njegov otac misli da je on još uvek suviše mali za tako veliku obavezu. Pošto mu nije bilo lako da ubedi tatu da je sada dovoljno veliki dečak, jednog dana u parku upoznaje čarobnjaka preko kojeg misli da će konačno dobiti kucu. Nažalost, saznaće da ne može sve da se reši putem magije.
      Ovaj animirani film je urađen po popularnoj knjizi „Hokus Pokus Alfi Atkins“ koja je imala ogroman uspeh širom Evrope. Od nedavno dostupna je i besplatna igrica za Android platformu.GRUDVICA
(igrani, titlovan)
Originalni naziv: „Oddball“
Režija: Stuart McDonald
Zemlja porekla: Australija
Trajanje: 93 minuta
Preporučeni uzrast: 7+

      Ovo je dirljiva i emotivna priča o Alanu „Šljampavom“ Maršu i njegovom psu Grudvici. Alan je ubeđen da će lokalne vlasti dozvoliti Grudvici da zaštiti koloniju malih pingvina u Midl Ajlandu od divljih mačaka i pasa.
      Veran prikaz prijateljstva među životinjama neće nikog ostaviti ravnodušnim, a zbog uspešno obavljenog zadatka, Maremano, vrsta pastirskih pasa, postaje glavni zaštitnik ugroženih životinja ovih dalekih predela.BAMZI I GRAD LOPOVA
(animirani, sinhronizovan)
Originalni naziv: „Bamse and the City of Thieves“
Režija: Christian Ryltenius
Zemlja porekla: Švedska
Trajanje: 66 minuta
Preporučeni uzrast: 4+

      Bamzi, Mali Hop i Šelman se upuštaju u akciju spašavanja bake od zlog Rejnarda Foksa. On ju je kidnapovao i sprečio da sprema medogrom – specijalni med koji Bamzija pretvara u najsnažnijeg medveda na svetu. Stoga Bamzi i njegovi prijatelji kreću na opasno putovanje kroz šumu Goblina do Grada Lopova.
     
Bamzi i Grad lopova je švedski animirani film o najjačem medi na svetu – Bamziju, stvoren od strane Rune Andersona. Na televiziji se pojavio još 1966. godine i od tada je stekao svetsku popularnost.

Velika sala Doma kulture Aleksinac
Cena ulaznice 150 din.

 
 
Репертоар