Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Francuski filmski karavan
Ciklus „Zločini i misterije“
 

Program:

23. jul u 20h
"KRIVA"

30. jul u 20h
"PUPUPIDU"

13. avgust 20h
"POSLEDNjA PROJEKCIJA"

20. avgust u 20h
"CRNA SERIJA"
- Zar ubijaju i disk-džokeje
- Kada grad ujeda




"Kriva"
("Coupable")
(Francuska, 2008., 105 min.)
Režija: Leticia Mason
Igraju: Elen Filjer, Žeremi Renije, Amira Kazar

Advokatu Lisjenu Lamberu jednog dana ponuđen je posao života: da pripremi odbranu jedne žene, Blanš Granvil, osumnjičene da je ubila svog muža. Kada jedne besane noći poseti napuštenu kuću svoje klijentkinje… Misteriozni, snoliki krimić atmosfere pored napetosti postavlja i suštinska pitanja koliko zaista poznajemo ljude sa kojima živimo i koje volimo.





"Pupupidu"
("Poupoupidou")
(Francuska, 2011., 102 min.)
Režija: Žerald Istaš Matje
Igraju: Žan-Pol Ruv, Sofi Kenton, Gijom Gui

Uspešni pariski pisac krimića u očajničkoj potrazi za novim idejama dolazi u malo mesto u francuskim alpima gde se zainteresuje za sumnjivo samoubistvo striptizete koja je verovala da je reinkarnacija Merilin Monro. Delom misteriozni triler, delom rafinirana seksualna fantazija, film je posebno zapažen zbog izuzetnih glumaca i odlične kamere. Ako ste voleli Tvin Piks obožavaćete ovaj film.





"Poslednja projekcija"
("Dernière séance")
(Francuska, 2011., 81 min.)
Režija: Loran Ašar
Igraju: Paskal Servo, Šarlota Van Kemel, Karol Roše

Silven preko dana radi u bioskopu, a tokom noći postaje surovi serijski ubica koji na ritualan način ubija nesrećne žrtve. Uznemirujući triler sa elementima horora, inteligentnog zapleta i iznenađujućih obrta, sa sjajnim, harizmatičnim Paskal Servoom u glavnoj ulozi.





"Crna serija"
("Suite Noire")
(Francuska, 2009)

Crna serija je francuska kult krimi serija gde svaka epizoda predstavlja plod zajedničkog rada nekog od slavnih romanopisca i reditelja, gde je reditelju dato potpuno pravo da slobodno interpretira literarni predložak. Svaki film je tvrdokorna krimi-priča u stilu holivudskih B-produkcija, istražuje različite filmske žanrove, često s puno humora ali i društvene kritike.


Epizoda 1:
"Zar ubijaju i disk-džokeje"
("On achève bien les disc-jockeys")
(Francuska, 2009., 60 min.)
Režija: Orso Mire
Igraju: Fransis Reno, Lubna Azabal, Žan-Kentin Šatelen
Prema delu Didijea Denenksa

Medicinska sestra Krista vodi radio emisiju o osuđenicima za jednu parisku stanicu. Osuđen na veliki broj godina, Manu prihvata da odradi jedan posao za policiju kako bi mu bilo omogućeno ranije oslobađanje i potraga za izgubljenim sinom. Njegov posao je infiltracija u stanicu čiji je direktor povezan sa jednom opasnom kriminalnom grupom. Već pri prvom susretu, Manu i Krista se naizgled zaljubljuju jedno u drugo, ili je to samo deo plana…



Epizoda 2:
"Kada grad ujeda"
("Quand la ville mord")
(Francuska, 2009., 61 min.)
Režija: Dominik Kabrera
Igraju: Aisa Maiga, Samir Guesmi, Lorantin Milebo
Prema delu Marka Vilara

Po prvom dolasku u Pariz, Sari se čini da su joj snovi ostvareni. Teška vremena joj nisu nepoznata, njen život je slikarstvo a njen idol Baskijat. Ali Baskijatu, za razliku od nje, niko nije oteo pasoš i primorao na prinudni rad u raspadnutom hotelu. Maltretirana od strane Brižit i njenih saučesnika, Saru slikanje drži u životu. Međutim, kada otkrije da je njena rođaka Zina ubijena udarcima šrafcigerom, odlučuje da joj je bilo dosta. Krv neće prestati da teče na Barbesu.





http://www.institutfrancais.rs/srp/05b.html


Plato Doma kulture Aleksinac
(kod Biblioteke)
ULAZ SLOBODAN

Francuski filmski karavan <br>Ciklus „Zločini i misterije“
 
 
Репертоар