Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Francuski filmski karavan
Ciklus Novi francuski film
 

Centar za kulturu i umetnost Aleksinac u saradnji sa
Francuskim institutom u Srbiji - Niš
organizuje projekcije filmova iz ciklusa "Novi francuski film"
u okviru Francuskog filmskog karavana.

Program:

13. oktobar u 19h
"ČOVEK KOGA SU PREVIŠE VOLELI"

15. oktobar u 19h
"KINESKI REBUS"

27. oktobar u 19h
"HIPOKRAT"

29. oktobar u 19h
"BIRD PEOPLE"


"Čovek koga su previše voleli"
("L'homme qu'on aimait trop")
(Francuska, 2014., 116 min.)
Režija: Andre Tešine
Igraju: Gijom Kane, Katrin Denev, Adel Enel
(Ne preporučuje se mlađima od 16 godina)

      Godina je 1976. Posle propalog braka, Anjes Le Ru vraća se iz Afrike i odlazi kod svoje majke, Rene, koja je vlasnica kazina Mediteranska palata u Nici. Mlada žena se zaljubljuje u desnu ruku svoje majke, Morisa Anjelea, advokata koji je 10 godina stariji od nje. Morisu to nije jedina ljubavna veza, a Anjes ga ludo voli. Ona želi da proda svoj udeo u kazinu da bi se osamostalila. Jedna nameštena partija igre je ispražnjava kasu kazina. Rene dobija anonimne pretnje iza kojih se krije mafija i Fratoni, gazda konkurentskog kazina koji želi da se dočepa Mediteranske palate. Pošto je pao u očima Rene, Moris spaja Anjes sa Fratonijem koji joj nudi 3 miliona franaka da glasa protiv svoje majke. Anjes prihvata ponudu. Rene gubi kontrolu nad kazinom, a Anjes loše podnosi sopstvenu izdaju. Moris se udaljava. Posle pokušaja samoubistva, mlada žena nestaje u Tusenu 1977. Njen leš nikada nije pronađen. Trideset godina kasnije, Moris Anjele je i dalje glavni osumnjičeni za ovaj zločin bez dokaza i bez leša. Uverena da je kriv za smrt njene ćerke, Rene daje sve od sebe da Moris bude osuđen.


Trejler:"Kineski rebus"
("Casse-tête chinois")
(Francuska, 2013., 117 min.)
Režija: Sedrik Klapiš
Igraju: Romen Diri, Odri Tatu, Sesil de Frans
(Ne preporučuje se mlađima od 12 godina)

      Gzavije sada ima 40 godina. Pronalazimo ga sa Vendi, Izabel i Martin 15 godina posle ”Španske krčme” i 10 godina posle “Ruskih lutaka”. Njegov život nije baš sasvim sređen, postao je štaviše još složeniji. Sada je otac dvoje dece, a njegova strast za putovanjima ga odvodi ovoga puta u Njujork, u sred Kineske četvrti. U sred haosa, Gzavije traži svoje mesto kao sin, kao otac… kao čovek uopšte! Razlaz. Porodica ponovo na okupu. Istopolni roditelji. Imigracija. Rad na crno. Njegov život zaista liči na kineski rebus! Taj njujorški način života iako nije usklađen i miran, pruža mu inspiraciju za njegovo pisanje…


Trejler:

"Hipokrat"
("Hippocrate")
(Francuska, 2014., 102 min.)
Režija: Toma Lilti
Igraju: Vensen Lakost, Reda Kateb, Žak Gomblen
(Ne preporučuje se mlađima od 12 godina)

      Bendžamin će postati slavan doktor, siguran je u to. Ali njegovo prvo iskustvo na stažu za interniste u službi njegovog oca uopšte ne prolazi kao što je zamišljao. Ispostavlja se da je u praksi sve teže nego u teoriji. Odgovornost ga pritiska, njegov otac nikad nije tu za njega, a njegov kolega Abdel je strani lekar sa više iskustva nego on. Bendžamin će biti primoran da se na surov način suoči sa svojim ograničenjima i strahovima, što svojim što strahovima svojih pacijenata, porodica, drugih lekara i osoblja. Njegovo vatreno krštenje počinje.


Trejler:

"Bird People"
(Francuska, 2014., 127 min.)
Režija: Paskal Feran
Igraju: Džoš Čarls, Anais Demustje, Rošdi Zem
(Ne preporučuje se mlađima od 12 godina)

      U internacionalnom hotelu u blizini aerodroma Roasi, jedan američki informatički inženjer u prolazu, pod pritiskom profesionalnih i emotivnih problema, odlučuje da radikalno promeni tok svog života. Nekoliko sati kasnije, život jedne mlade spremačice potpuno je izbačen iz koloseka usled jednog natprirodnog događaja.


Trejler:


Art galerija Doma kulture Aleksinac
ULAZ SLOBODAN

Francuski filmski karavan <br>Ciklus Novi francuski film
 
 
Репертоар