Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Концерт
Београдска ФИЛХАРМОНИЈА НА ЈУГУ
 

Београдска филхармонија у оквиру својих пројеката децентрализације, од 29. до 31. марта реализује мини турнеју у три града, под називом Филхармонија на југу. На путу од Врања (29.03.), преко Лесковца (30. 03.) до Алексинца (31. 03.), Камерни ансамбл Београдске филхармоније поклониће публици у ова три града Шубертов Октет.

Филхармонија ће југу Србије представити један од својих најквалитетнијих камерних програма и тако више стотина километара од Београда доћи до публике која нема прилику да посећује концерте националног оркестра. Чланови Октета су музичари који су истакнути солити у оркестру, а заступљеност различитих инструменталних група у овом ансамблу, чини га „филхармонијом у малом“. Осим концерт-мајстора Тијане Милошевић, виолину ће свирати Селена Јаковљевић, виолу Борис Брезовац, виолончело Немања Станковић, контрабас Бобан Стошић. Дувачки део ансамбла чине кларинетиста Огњен Поповић, хорниста Никола Ћирић и фаготиста Сава Ђурић.

Пројекат се реализује у сарадњи са институцијама културе у наведеним градовима, који су одабрани према критеријумима квалитетних програма и активног односа према развоју локалне културе. Тако су домаћини Филхармоније на југу Позориште Бора Станковић из Врања, Лесковачки културни центар и Центар за културу и уметност Алексинац.

Осим првокласног музичког програма за публику, овај пројекат Филхармоније има за циљ и оснаживање културног развоја локалних средина, уступањем уметничких, организационих и промотивних капацитета.Франц Шуберт | Октет

Огњен Поповић, кларинет
Сава Ђурић, фагот
Никола Ћирић, хорна
Тијана Милошевић, прва виолина
Селена Јаковљевић, друга виолина
Борис Брезовац, виола
Немања Станковић, виолончело
Бобан Стошић, контрабас

Четвртак, 31.3.2016. год. у 19 сати
Велика сала Дома културе Алексинац
Улаз слободан

Концерт <br>Београдска ФИЛХАРМОНИЈА НА ЈУГУ
 
 
Репертоар