Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Концерт Јованка Аранђеловић - клавир
 

Уторак, 27. март 2018. у 19 сати

Галерија 2 Дома културе Алексинац

Улаз слободан

 

 

Програм концерта:

 

- Cesar Franck Preludijum, koral I fuga

- Josef Haydn Sonata Hob XVI br. 32 h-moll

- Moris Ravel Scarbo (Gaspard de la nuit)

 

 

Биографија

 

Мр Јованка Аранђеловић (девојачко Керковић), Основне и Магистарске студије завршила је на Факултету музичке уметности у Београду 1989. године, у класи редовног професора Мирјане Вукдраговић, пијанисте и педагога из класе Светислава Станчића (Загреб, Хрватска). Камерну музику похађала је у класи примадоне Бисерке Цвејић и кларинетисте редовног професора Ернеста Ачкуна. Током студија добила је награду за најуспешнију клавирску сарадњу у камерној музици, 1981. године и награду као најбољи студент Одсека за клавир на ФМУ у Београду, школске 1983/84. године.

Мр Јованка Аранђеловић усавршавала се код пијаниста Владимира Крпана, Дубравке Јовичић, Арба Валдме, Наума Штаркмана и Мајкла Леслија. Наступала је као солиста и клавирски сарадник у Нишу, Београду, Загребу, Љубљани, Сарајеву, Скопљу, САД-у (држава Јута), Италији и Грчкој. Са Нишким симфонијским оркестром (диригенти Живојин Здравковић, др Милена Ињац), камерним оркестром „Аморозо” (диригент мр Шериф Дамаџић) и камерним оркестром Факултета уметности у Нишу, била је солиста у клавирским концертима Фредерика Шопена (f-moll), Франца Листа (A-Dur), Волфганга Амадеуса Моцарта (K 488 A-Dur) и „Концерту у црном и белом” аргентинске композиторке Клаудије Монтеро. Сарађивала је са соло певачима, дувачима и била хорски корепетитор. Запажене целовечерње концерте остварила је са виолинисткињом мр Маријом Рајковић и хорнистом мр Миланом Стајићем.

Педагошким радом бави се од фебруара 1985. године, у музичким школама у Нишу и Лесковцу, на Вишој музичкој школи у Нишу, а затим као професор на Катедри за главни предмет клавир на Факултету уметности у Нишу, од оснивања до данас. О педагошким резултатима мр Јованке Аранђеловић сведочи велики број концерата и награда које добијају њени студенти на фестивалима, републичким и међународним такмичењима у нашој земљи и иностранству.

Концерт Јованка Аранђеловић - клавир
 
 
Репертоар