Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Концерт класичне музике
- Анита Станковић, Јован Тимилијић
 

Среда, 27. март 2019. у 19:00 сати

Галерија 2 Дома културе Алексинац

Улаз слободан

 

 

Програм концерта

 

 

1. Franz Anton Hoffmeister – Caprice No. 6

 

2. Johannes Brahms – Sonata Op. 120, No. 2 Es-dur

 

3. Robert Schumann – Marchenbilder Op. 113

 

 

Анита Станковић је основно и средње музичко образовање стекла у класи проф. Мирјане Младеновић. Студије клавира завршила је на Факултету уметности у Нишу у класи проф. Александра Сердара, а затим и специјалистичке студије на Факултету уметности у Београду, на одсеку за камерну музику. Као солиста и камерни музичар наступала је широм Србије и у иностранству (Шпанија, Италија, САД...). Добитник је значајних признања и награда од којих се издвајају и награда на такмичењу „Citta di Moncalieri” у Италији, II награда на такмичењу „Даворин Јенко” у категорији камерних ансамбала. Стипендирана је више пута од стране града Ниша. Усавршавала се на мајсторским курсевима код проф. Душана Трбојевића, проф. Бориса Краљевића и др. Била је учесник Летњег музичког фестивала „Alexander and Buono International” на ком је сарађивала са еминентним професорима и наступала на завршном концерту у „Steinway Hall”-у у Њујорку, 2012. године. Запослена је као професор клавира и корепетитор у ОМШ „Предраг Милошевић” у Књажевцу.

Јован Тимилијић рођен је у Књажевцу 1995. године. Прве кораке на виолини научио је у класи проф. Огњана Рилака. У средњој школи прелази на виолу код проф. Биљане Јовановић, а даље студије и усавршавање на виоли код проф. мр Весне Рилак Станимировић на Факултету уметности у Нишу.

Истиче  се као оркестарски извођач. Са својим квартетом „QuART” често наступа на фестивалима и одржава  реситале. Јован је добитник многобројних награда са државних и међународних такмичења у Србији и иностранству. Наступао је у земљама бивше Југославије, Бугарској, Румунији, Француској, Италији...

Тренутно ради и као наставник виолине у Музичкој школи „Предраг Милошевић” у Књажевцу.

Концерт класичне музике <br>- Анита Станковић, Јован Тимилијић
 
 
Репертоар