Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Koncert „Le Chemins de l’amour”
Trio Anima i Aleksandar Jakovljević
 

Koncert „Le Chemins de l’amour” (Put ljubavi)

Trio Anima i Aleksandar Jakovljević (violončelo)

 

PROGRAM KONCERTA

 

* L. Diemer „Serenade”

* J. Massenet „Elegie”

* M. Ravel „Chansons madecasses”, „Nandove…”, „Aova”, „Il est doux”

* M. Ravel „Tout gai”

(Pauza)

 

* R. Hahn „A chloris”

* G. Faure „Le papillon et La Fleur”

* C. Debussy „Nuit detoiles”

* E. Satie „Je te veux”

* F. Poulenc „Les chemins de l’amour”

* L. Delibes „Les filles de Cadix”

* C. Saint-Saens „Danse macabre”

 

Biografije

 

Aleksandra Ristić je diplomirala i magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Irine Arsikin. Dobitnik je mnogih nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima mladih operskih umetnika. Solo resitalima predstavila se brojnoj publici širom Srbije, u Crnoj Gori, Sloveniji, Makedoniji, BiH, Italiji, Velikoj Britaniji, Grčkoj, Austriji, Švajcarskoj, Mađarskoj i Francuskoj. Nastupala je u više navrata sa Simfonijskim orkestrom Vojske Srbije „Stanislav Biničkiˮ iz Beograda, Niškim simfonijskim orkestrom, Gudačima Svetog Đorđa, orkestrom Constantinus i Simfonijskim orkestrom Fakulteta umetnosti Niš, a ostvarila je i veliki broj nastupa sa raznim gudačkim kvartetima, Niškim duvačkim kvintetom i Libero sekstetom.

Učestvovala je u etno projektu „Balkan 2000ˮ kompozitora Aleksandra Sanje Ilića, sa kojim već više godina uspešno sarađuje. Snimala je numere za pozorišne predstave u Narodnom pozorištu u Beogradu, Narodnom pozorištu u Nišu i Pozorištu lutaka u Nišu. Od 2003. godine članica je trija ANIMA koji je za kratko vreme postigao veliki uspeh u zemlji i inostranstvu. Ulogom Rozalinde u Štrausovoj opereti „Slepi miš” u sezoni 2013/14. dala je svoj doprinos obnovi operske scene u Nišu. Aleksandra Ristić je redovni profesor i šef katedre za solo pevanje Fakulteta umetnosti u Nišu.

 

Ana Veličković-Igić je diplomirala flautu u klasi prof. Tahira Kulenovića na FMU u Beogradu, a postdiplomske studije iz kamerne muzike završila je u klasi prof. Olivere Đurđević na istom fakultetu.

Nagrade sa brojnih domaćih i međunarodnih takmičenja iz oblasti solo flaute, ali i kamerne muzike bile su sastavni deo njenog školovanja. Nastupala je kao solista sa Niškim simfonijskim orkestrom, Kamernim orkestrom FU „Concertante”, Kamernim orkestrom „Imperio”. U februaru 2012. godine nastupila je, u okviru projekta „Putevima Konstantina Velikog”, u Londonu i Jorku izvodeći svetsku premijeru dela „The Tree of Glory”, kompozitorke Vere Stanojević (SAD).

Član je i jedan od osnivača trija Anima, sa kojim je nastupala širom Srbije, u Crnoj Gori, BiH, Mađarskoj, Italiji, Engleskoj, Francuskoj, Češkoj... Ovaj ansambl ostvario je trajne snimke za RTS, Radio Beograd 202, Radio Novi Sad, Radio Niš. Opus njenog izvođaštva obuhvata sve muzičke pravce, a poslednjih godina fokusira se na savremenu muziku, što je muzička kritika veoma uspešno okarаkterisala.

Vanredni je profesor i šef Katedre za kamernu muziku na Fakultetu umetnosti u Nišu, a njeni studenti nosioci su nagrada sa prestižnih takmičenja i festivala u zemlji i inostranstvu.

 

Ingrid Janković je diplomirala na FMU u Beogradu u klasi prof. Zorice Dimitrijević-Stošić. Tokom školovanja učestvovala je na mnogim takmičenjima i osvajala prestižne nagrade. Znanje nadograđuje i uz druge eminentne profesore kao što su Dorian Leljak, Kemal Gekić, Irina Skerl, Arbo Valdma. Sa kolegama i studentima ostvaruje veliki broj koncerata. Učestvuje u projektu Fakulteta umetnosti u Nišu kao umetnički saradnik u opereti „Slepi miš” J. Štrausa. Član je trija Anima, koji se sa velikim uspehom predstavlja u zemlji i inostranstvu. Radi na FU u Nišu u zvanju samostalnog umetničkog saradnika na Katedri za solo pevanje.

 

Mr Aleksandar Jakovljević je osnovno muzičko obrazovanje započeo u MŠ „Stevan Mokranjacˮ u Kraljevu, a srednje muzičko obrazovanje završio u Školi za muzičke talente u Ćupriji. Diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Viktora Jakovčića, a na istom fakultetu magistrirao kamernu muziku u klasi prof. Uroša Pešića. Od 1989. godine deluje kao član Beogradskog gudačkog kvarteta sa kojim se usavršavao na majstorskom kursu „Amadeus String Quartetˮ u Londonu 1991. Sa ovim kvartetom se kvalifikuje u polufinalnu etapu prestižnog takmičenja gudačkih kvarteta u Tokiju. Istovremeno je bio član Beogradske filharmonije, orkestra Pozorišta na Terazijama i Kamernog orkestra Sinfonijeta. Od 1993. godine radi kao profesor violončela u muzičkoj školi „Stevan Mokranjacˮ u Kraljevu. Od 1996. godine živi i radi u Dominikanskoj Republici kao član kvarteta „Belottiˮ, „Del Orbeˮ i Nacionalnog simfonijskog orkestra u Santo Domingu, nastupajući u svim prestižnim salama od kojih su najznačajnije „Teatro nacionalˮ i „Quinto sentenarioˮ.

Od 2003. godine radi kao profesor kamerne muzike na Fakultetu umetnosti u Nišu, deluje kao član gudačkog tria „Constantinusˮ i vođa čelo sekcije u istoimenom kamernom orkestru, gudačkog tria „La CampaLamelaˮ, klavirskog tria „Pesanteˮ i kvinteta „Akademiksˮ. Nastupao u gotovo svim najznačajnijim koncertnim salama u zemlji, kao što su: Kolarčeva zadužbina, Umetnički paviljon „Cvijeta Zuzorićˮ, Gradska skupština, Atrijum narodnog muzeja, Matica srpska u Novom sadu, Gradska kuća u Subotici, Gimnazija u Kragujevcu, Ustanova kulture „Parobrodˮ, itd. U periodu od 2003. do 2008. godine bio je angažovan kao mentor čelo sekcije Internacionalnog simfonijskog orkestra mladih centralnoevropske inicijative, nastupajući u gotovo svim značajnijim koncertnim dvoranama širom Evrope. Od novembra meseca 2011. godine je umetnički rukovodilac i dirigent Gradskog orkestra „Crvčanin“. Član je ansambla za izvođenje tradicionalne i klasične muzike „Bojana i Nikola Pekovićˮ. Od 2017. godine deluje kao dirigent Mešovitog hora „Sv. arhiđakon Stefanˮ pri crkvi Svete Trojice u Kraljevu. Trenutno radi na Fakultetu umetnosti u Nišu, u zvanju vanrednog profesora na Katedri za kamernu muziku.

 

Utorak, 17. oktobar 2017. god. u 19 h

Galerija 2 Doma kulture Alekisnac

Ulaz slobodan

Koncert „Le Chemins de l’amour” <br>Trio Anima i Aleksandar Jakovljević
 
 
Репертоар