Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Концерт Trio de Janeiro
 

Четвртак, 11. април 2019. у 19:30

Галерија 2 Дома културе Алексинац

Улаз слободан

 

 

ПРОГРАМ КОНЦЕРТА:

 

S.L. Weiss:

Ciacona

Gigue

 

H. Ambrosius: Suite in G dur

- Andante con moto

- Poco vivace

- Andante con moto

- Vivo e giocoso

 

A. Stingl: Spielmusik in C dur

- Munter

- Ruhig

- Rondo

 

P. Hindemith:

Rondo

 

A. Piazzolla:

Oblivion

 

M. Tesar: Suita Karussel

- Intermezzo

- Aria

- Finale

 

B. Zlatković:

Night in Palilula

 

 

Trio de Janeiro

Братислав Златковић - флаута, гитара

Милош Вуковић - гитара

Павле Жаркић - гитара

 

Братислав Златковић је рођен у Нишу где је завршио нижу музичку школу за гитару и средњу музичку школу Др Војислав Вучковић (теоретски одсек и одсек за флауту). Дипломирао је флауту на Музичкој академији у Сарајеву.

По завршетку студија бавио се популарном музиком и снимио шест албума за националну кућу ПГП - РТС. Компонује, аранжира и продуцира музику за позориште, дугометражне, документарне и анимиране филмове, за шта је у више наврата био награђиван на домаћим и међународним фестивалима.

Са проф. Весном Петковић основао је дуо Crescendo (флаута/гитара, гитара/гитара). Наступили су на концертима у разним градовима Србије, Републици Српској, на међународним фестивалима у Грчкој, Бугарској, Италији, Босни и Херцеговини а као солисти са Академским камерним оркестром у Србији, Бугарској и Шпанији.

Један је од оснивача и уметнички директор Naissus Guitar фестивала.

Ванредни је професор и шеф Катедре за Камерну музику Факултета уметности Универзитета у Нишу.

 

            Милош Вуковић је студент завршне године основних студија на Факултету уметности у Нишу, у класи проф. мр Весне Петковић. Током редовног школовања усавршавао се на часовима код еминентних гитариста међу којима су: Nikita Koshkin, Joaquin Clerch, Eduardo Fernandez, Judicaël Perroy, Jeremy Jouve, Renato Samuelli, Kuyhee Park.

            Као солиста остварио је запажене наступе на разним манифестацијама у Београду, али и градовима Србије (Ниш, Нови Сад, Књажевац, Зајечар, Смедерево, Петровац), Бугарске (Кyстендил, Плевен), Грчке (Атина, Вериа, Санторини), Румуније (Букурешт, Синаиа)...

            Као победник VIGF такмичења у Грчкој добио је прилику да наступи као солиста са Атинским Симфонијским оркестром у Атини. Освојио је преко четрдесет и пет међународних награда од којих се издвајају звања Лауреата и прве награде на такмичењима у Сарајеву, Букурешту, Верији, Тивту, Скопљу.

 

            Павле Жаркић је студент треће године на Факултету уметности у Нишу, у класи проф. мр Весне Петковић. Током школовања усавршавао се на семинарима и мајсторским радионицама код еминентних професора, међу којима су: Војислав Ивановић, Срђан Тошић, Зоран Крајишник, Томас Оферман, Вера Огризовић, Дарко Карајић, Зоран Анић, Јан Ерик Петерсен и други. Учествовао је на разним домаћим и међународним такмичењима и фестивалима: на Републичком такмичењу у Београду 2014. и 2016. г. и такмичењима широм Србије, на Нишвил џез фестивалу (2017, 2018), Фестивалу ПозитивНи (2017), на Сусретима студената гитаре из земље и региона у Новом Саду (2018), многобројним заједничким концертима студената Факултета Уметности у Нишу. Гостовао је у Резиденцији Аустријске амбасаде. Одржао је три солистичка реситала у Смедереву (2014, 2015, 2018). Добитник је више награда у категоријама гитара соло, камерна музика и оркестар гитара.

Концерт Trio de Janeiro
 
 
Репертоар