Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Представа „Бетон махала“
Драмска трупа „Јој, ево их ови“
Нови Пазар
 

Режија: Бранислав Трифуновић и Рифат Рифатовић

 

Текст и улоге:

Џана Љајић

Ема Муратовић

Ајтана Дражанин

Драга Костић

Лејла Бучан

Амар Ћоровић

Недим Незировић

Петар Костић

 

Драматург: Бранислав Недић

Композиторка: Ирена Поповић

Светло: Вахид Џанковић

 

„Ово време је изашло из зглоба. О, проклетство, срам, што сам рођен да га поправљам сам?“, завапиће Хамлет.

 

Позоришну представу Бетон махала изводи осам младих глумаца новопазарске Драмске трупе „Јој, ево их ови”. Представа се бави проблемима младих отварајући религијска, друштвена, језичка, политичка и друга питања.

„Бетон махала” заправо је енергични колаж животних прича. Млади Новопазарци Џана Љајић, Ема Муратовић, Ајтана Дражанин, Драга Костић, Лејла Бучан, Амар Ћоровић, Недим Незировић и Петар Костић осврћу се на проблеме који тиште њих појединачно, али и читаву заједницу, стога и не чуди што је ова позоришна трупа освојила читав регион.

На Драмском аматерском фестивалу који је био одржан у Кочанима, у Македонији, представа „Бетон махала” проглашена је за најбољу продукцију, а глумац Амар Ћоровић добио је награду за најбољу мушку споредну улогу.

Идеја за ову представу настала је током Фестивала позоришта младих (Youth Theatre Festival) који се већ две године одржава у Новом Пазару у организацији локалне Канцеларије за младе.

Представа критикује политичаре, породицу, систем, односе међу људима, каже се у најави.

 

Кокан Младеновић:

Ако је позориште, како то Шекспир каже, огледало друштва, онда ћемо у огледалу које пред нас стављају Бранислав Трифуновић, Рифат Рифатовић и група талентованих младих глумаца из Новог Пазара, препознати свет који се распада и једну државу погубљених координата, у којој је тешко одрастати, а не суочавати се са моралним расулом и недостатком наде. „Ово време је изашло из зглоба. О, проклетство, срам, што сам рођен да га поправљам сам?“, завапиће Хамлет. На трагу његовог крика, овај млади креативни тим засукаће рукаве и кренути да поправља своје време, истовремено поправљајући оквир живота који им је наметнут.

Било да говоре о разапетости између религијских или политичких екстрема, о немогућности проналажења најмањег могућег садржаоца око неких наизглед једноставних ствари као што су језик и химна, они ће, на сав глас и са много емоција, градити представу која их се тиче и која служи на понос једној лепшој, другачијој Србији, Новом Пазару и њима самима.

Од срца навијам за екипу ове представе која је изабрала прелепо и претешко занимање поправљача света.

 


Недеља, 22. новембар 2015. год. у 20 сати

Велика сала Дома културе Алексинац

Представа „Бетон махала“ <br>Драмска трупа „Јој, ево их ови“ <br>Нови Пазар
 
 
Репертоар