Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Представа „Браколомије“
 

"Дадов" омладинско позориште Београд
комедија "БРАКОЛОМИЈЕ"

Улоге:
Калина Ковачевић,
Александар Срећковић Кубура,
Ненад Стојменовић,
Бојана Стефановић

      Глумци Калина Ковачевић, Бојана Стефановић, Александар Срећковић Кубура и Ненад Стојменовић нису само носиоци свих, бројних улога (свако их има по неколико), већ и комплетни аутори представе. Сами су заједнички написали сценарио, режирали, продуцирали. Кажу, били су сасвим мало мотивисани књигама које комично приказују БРАЧНЕ теме, а мало више оним што нас окружује.

      Оно што многима од нас ствара стање стреса, велика количина такозваних „ријалити“ програма, садржаји који нас увлаче у најинтимније делове душе (како је кренуло и тела) оних који се у ријалитијима експонирају, изношење буквално свих детаља из њихових живота, за многе нема никаквог смисла. Зато у представи „гледамо“ један такав ријалити програм, у којем су камере постављене у домове брачних парова пријављених у такмичењу за најгори брачни пар. Главна награда је плаћени развод, тачније сви трошкови и потребни папири. И тако се на сцени смењују брачни парови, такви какви нас окружују, с тим што су глумци, текстом и поставком сцена, заиста успели да из њихових односа извуку оно што јесте смешно, тако да се нико не осети увређеним. И стиче се утисак да њима није баш свима до развода, јер такав брак је слика и прилика њих самих, већ много више до популарности и „сликања“ на телевизији па макар морали да се и разведу, само да победе и постану популарни.

       Различитих професија, из разних крајева, свако са својим навикама, личе на бракове за које знамо или смо чули за њих. И ту до изражаја долази сјајна енергија четверца, њихова брза моћ трансформације из једног у дијаметрално супротни карактер.


Уторак, 21. јун 2016. год. у 20 сати
Велика сала Дома културе Алексинац
Цена улазнице 400 дин.

Представа „Браколомије“
 
 
Репертоар