Пратите нас на Фејсбуку   Twitter   Google+
 
Мапа сајта |
       
 
 
 
   
 
 
 
Књижевни сусрети „Гордана Брајовић”
 

     Књижевни сусрети „Гордана Брајовић“ више од двадесет година окупљају огроман број ученика, од првака па до средњошколаца из свих крајева бивше Југославије, али и дијаспоре. На хиљаде радова који сваке године пристиже, говори у прилог чињеници да је ово врло престижна књижевна манифестација, која регрутује или бар утире пут генерацијама надарене деце у свет писане речи. Уз то, не можемо а да не поменемо и значајан и драгоцен рад и труд њихових предметних наставника на овом племенитом послу. Уосталом, о томе сведочи и велики број награда и признања која су понели из Алексинца, а која их високо вреднују у њиховим срединама.


     Такође, нема значајнијег писца за децу из наше земље који није учествовао или добио престижну награду „Гордана Брајовић“. Конкурс који објављује наш медијски покровитељ и дародавац новчане награде Компанија Новости, већ четрнаест година анимира сва та позната и призната имена: М. Алечковић, Д. Трифуновић, Д. Лукић, Љ. Ршумовић, Д. Ерић, С. Станишић, П. Зубац и многе друге. Многи од њих више нису живи, али зато пристижу нови који отварају нове светове имагинације млађој популацији. Књижевни фестивал се годинама одржава у другој половини априла. Тада се на свечаности у Дому културе додељују награде и признања како великим тако и „малим“ писцима. Одвија се занимљив културно - уметнички програм, деца и писци се друже и уопште све одише празничном атмосфером.


      Круна манифестације је Зборник награђених ученичких радова, његово промовисање као и представљање награђеног писца за ту годину.

 
 
 
Програм